manuele therapie

Tijdens een manuele therapiesessie wordt uw lichaam door een kinesist als functioneel geheel blootgesteld aan doelgericht onderzoek. Dit met de bedoeling om tot de kern van het probleem te komen. De behandeling op maat is daarom een samenwerking tussen de patiënt en de manueel therapeut. Manuele handelingen vormen daarin de basis van het herstel van de aanwezige beperkingen met beweging of blokkades.

Fysiolab te Wezenberg Antwerpen kinesist
Fysiolab kinesist Antwerpen

OEFENTHERAPIE

Oefentherapie is erop gericht om inzicht te verkrijgen in dagelijkse bewegingsklachten. Welke spieren en gewrichten worden belast wanneer je zit, loopt en of ander bewegingen maakt? 

De oefentherapeut daagt je lichaam daarom uit om al je potentieel te gebruiken om zo tot een optimaal herstel te komen. Allereerst verhelpen we uw klachten door specifieke doelgerichte oefeningen en handelingen. Daarnaast gaat er ook een preventieve werking uit van de oefentherapie.

SPORTKINESITHERAPIE

Acute of reeds lang aanslepende sportblessures hebben ook een gerichte aanpak nodig. Om het sporten te hervatten op trainings- en wedstrijdniveau prikkelt onze (sport)kinesist daarom jouw lichaam op alle mogelijke manieren. De therapie kiezen we zo dat de oefeningen steeds zo dicht mogelijk aanleunen bij de sportieve activiteiten die de patiënt uitvoert.

OEDEEMTHERAPIE

Oedeem is een opstapeling van lymfevocht dat kan resulteren in zwelling. Dit is het gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Oedeem ontstaat vaak geleidelijk en kan een chronisch karakter krijgen. Vroegtijdige behandeling kan het verschil maken! 

Onze gekwalificeerde therapeuten bouwen aan een individuele en persoonlijk behandelplan. Meer info over de behandeling? Klik hier.

OP HET VELD

Van algemene conditionele revalidatie en preventie training tot het specifieke hervatten van sport. Dankzij onze gunstige locatie kunnen wij ook buiten trainen. De laatste stappen in de revalidatie in een (sport)specifieke omgeving kunnen doorbrengen geeft immers een extra dimensie aan de therapie.

Kinesist Antwerpen Fysiolab kinesitherapie
Kinesist Wezenberg Antwerpen aquatherapie

AQUATHERAPIE

Onze locatie aan het Wezenberg zwembad te Antwerpen biedt ons ook extra opties. Door het dragend vermogen van water kan u uw hele lichaam trainen zonder daarbij hoge schokbelasting te moeten opvangen. Daardoor kan, aangepast aan uw doel, aquatherapie bijvoorbeeld een toegevoegde waarde vormen tijdens de behandeling.

Close Menu
Open chat
Hallo, kunnen wij u helpen?